3 ting du bør vide, før du får bøjle hos tandlægen

Af Tandlægevagten.

1. Dit “bid” er lige så vigtig som udsenet af dine tænder

Mange mennesker tror, at bøjler kun gøre tænder lige. I virkeligheden, udrette de meget mere end. En specialtandlæge evaluerer en masse ting, når du går ind for en høring. Er dine tænder lige? Opfylder de korrekt? Din tunge stick ud af id=”ouHighlight__258_261TO235_238″>dine fortænderDin kæbe ondt eller klik? Har du en masse crowding eller store huller? Har du tabt alle dine baby tænder? Er dine tænder og tandkød sundt? Har du problemer med vejrtrækning eller tale?

Skal du til tandlæge på Falster? Prøv dem her: http://tandlægenykøbingf.dk/

En af de vigtigste ting, der endnu Odontologer evaluere er din “bid”. Dette er den måde, at tænderne top og bund mødes, når du åbner og lukker munden. Odontologer er lige bekymrede med hvordan din mund funktioner som de er med at gøre dine tænder ser godt ud. Hvad godt er jo lige tænder, hvis du ikke kan tygge eller taleordentligt, eller hvis du får TMJ hovedpine? Bedste akut tandlæge odense.

six senses resort thailand
2. En specialtandlæge har en masse mere uddannelse end en tandlæge

Du kan elske din familie tandlæge, og han eller hun kan har fortalt dig at de kan “give dig bøjler for meget færre penge end en specialtandlæge. Mens dette er meget rart, er det også en stor gamble. ArchWired.com opslagstavle, har vi læst om mange mennesker, der fik seler som en almindelig tandlæge, der forstod virkelig hvor kompliceret deres sag blev udført. Disse mennesker likvideres at behøve at til en specialtandlæge i flere år af seler til FN-do fejlbehæftet arbejdet af tandlægen.

Odontologer er specialuddannede i tand bevægelse og kæbe funktion; Tandlæger er ikke. Ja, nogle Tandlæger har taget et par kursus timer til at lære at gøre Invisaligneller andre former for behandling, men det er ikke det vigtigste, at de gør. Ville du hjerteoperation fra en læge, der kun drives hjerter én eller to gange om året?Naturligvis ikke! Odontologer først til dental school og blive tandlæger. de deltager i en tandregulering program for flere år til at lære specifikt om tand bevægelse, kæbe funktion og æstetik. Efter, at tager de en særlig eksamen for at blive Boardcertificeret.

Hvilket bringer mig til et andet punkt: når du vælger en orthodontist, Sørg for, at han eller hun er bord certificeret. På den måde er du sikkerat de er helt uddannet,og at deres arbejde forventes at leve op til visse standarder.

Betyder det, at en regelmæssig generelle tandlæge bør aldrig gøre seler? Nej. Nogle generelle tandlæger har med succes behandlet mange patienter til simple tand bevægelse. Det er alt sammen et spørgsmål om erfaring. Spørg din tandlæge hvor mange Ortodontisk sager han har gjort i det forløbne år. Spørg, hvor kompliceret sagen er. Husk, seler ikke vil kun glatte tænderne, de kan ændre funktionen af din bid ogmekanikken i din kæbe. Hvis din behandling er kompliceret og ikke udføres korrekt,kan du afvikle at behøve at til en specialtandlæge at afslutte det arbejde, som vilkoste dig flere penge i det lange løb.
3. Konsultationerne er som regel gratis. mange som du har brug for!

Mange mennesker en henvisning til en specialtandlæge fra deres tandlæge, eller fra en ven. De fleste Odontologer opkræve ikke en høring konsultationer er normalt gratis! Hvis du ikke lide en orthodontist, eller ønsker at flere udtalelser, er det OK at gøre dette. Bare rolig, du vil ikke støde nogen! I virkeligheden, er det som regelen god idé at mindst to eller tre udtalelser inden vi går videre med seler. Dette gælder især, hvis en specialtandlæge har anbefalet, at du får tænder udvundet, ellerhvis din sag er kompliceret. Der er mange måder at flytte tænder, og forskellige Odontologer bruge forskellige tilgange. Der er normalt ingen “en rigtige måde.” Du skal vurdere, hvad de forskellige Odontologer fortælle dig og beslutte, hvad du er komfortabel med og hvad du har råd til.

Under en høring, vil en specialtandlaege, der komme til at kende dig og tage et godt kig tænderne og munden. En erfaren specialtandlæge vil kunne fortælle dig, med en rimelig mængde af nøjagtighed, hvad der skal gøres: hvilke typer af seler du kunne bære, hvad enten du har brug for ekstraktioner, hvor længe din behandling kan være, og (ballpark) hvor meget det ville koste.

Når du har valgt en orthodontist, skal du en mold af munden gjort, og Panoramarøntgen (og undertiden også billeder af dit ansigt). Ved hjælp af disse værktøjer, vilorthodontist være i stand til at udvikle en behandlingsplan for dig. Indtil han gør det, vil han kun tage et “kvalificeret gæt” hvad der skal gøres for at løse dit smil. Når han har arbejdet op en behandlingsplan, vil han vide, præcis hvad der skal gøres. det tidspunkt, du vil vende tilbage til sit kontor, og han vil forklare alle detaljer, herunder de nøjagtige omkostninger.

Bedste invisalign klinik i København
Den bedste tandlæge i Låsby